Energiemanagement – De procedure

Als u bent zoals de meeste industriële bedrijven, bent u altijd op zoek naar manieren om de efficiëntie te verbeteren en geld te besparen. Eén manier om dit te bereiken is door een energie management systeem te gebruiken.

Het EMS van Sensorfact is een uitgebreid systeem dat u helpt bij het monitoren en beheren van uw energieverbruik. In deze blogpost bekijken we de procedure voor het opzetten van het Energy Management System bij Sensorfact.

Inhoudsopgave

De kennismaking met de EMS-consultants

De eerste stap is een consultatie met ons team van experts. Tijdens dit overleg bespreken we uw energiedoelen en -behoeften. Ook bekijken we uw huidige energieverbruik en doen we aanbevelingen over hoe u dit al kunt verbeteren.

Daarna bespreken we de installatie van de sensoren. We zullen vragen moeten stellen over uw faciliteit en apparatuur om de beste plaatsen te bepalen om de sensoren te installeren.

Alle vragen zullen worden beantwoord tijdens dit eerste consult. Na het overleg zult u een duidelijk beeld hebben van het plan en wat u van het systeem kunt verwachten.

Energie sensoren instellen

Na de raadpleging zal ons team u helpen bij het opstellen van de sensoren. De sensoren moeten op strategische plaatsen in uw gebouw worden geplaatst. Wij zullen samen met u de beste plaats voor de sensoren bepalen.

De sensoren worden geïnstalleerd met behulp van een plug-and-play systeem, dus er is geen bedrading nodig. Het proces verloopt snel en eenvoudig, en ons team staat u bij elke stap terzijde.

Er is geen uitvaltijd nodig voor de installatie, en het kan allemaal binnen één dag gebeuren.

8 weken na de installatie zijn er voldoende gegevens verzameld om te evalueren.

Analyse van energieverbruik

Het Sensorfact-algoritme detecteert automatisch waar energieverspilling te vinden is. Vaak zien we stationair gebruik/stand-by verbruik, persluchtlekkage en verbeterde isolatie op bepaalde sproeiers of machines.

U kunt toegang krijgen tot ons online dashboard (beschikbaar via desktop, tablet en mobiele apparaten) waar wij deze besparingsmogelijkheden eenvoudig kunnen samenvatten en presenteren met slechts één muisklik of tik.

Indien nodig kunnen wij u ook in contact brengen met de juiste specialisten. Zij kunnen u waar nodig helpen bij het oplossen van individuele problemen.

Debriefing voor energiebesparing

Bij Sensorfact zijn we er trots op dat we onze klanten een op gegevens gebaseerd en op maat gesneden advies kunnen geven. We begrijpen dat ieders situatie anders is, en daarom werken we met elke klant afzonderlijk om de beste manieren te vinden om geld te besparen.

We bieden ook hulp bij het implementeren van de besparingsmogelijkheden die we identificeren, en we volgen de voortgang van de bereikte besparingen om ervoor te zorgen dat onze klanten op koers liggen om hun doelen te bereiken.

Ons doel is om onze klanten te helpen hun situatie te verbeteren. Daarom krijgt elke klant van ons altijd een exclusieve energieconsulent. Deze deskundige bekijkt de situatie van de klant persoonlijk en beantwoordt al zijn vragen.

Klant case – Vernay

Vernay is een wereldwijd bedrijf dat kleppen produceert voor de automobielindustrie, de medische sector en de grafische industrie. Laten we Vernay als voorbeeld nemen om te zien hoe onze procedure werkt.

Vernay – De Kennismaking met de EMS-consultants

Vernay wilde energiesensoren op hun machines installeren, maar deze meetsystemen zijn meestal vrij duur. Sensorfact kon hen een kosteneffectieve oplossing bieden.

Een van Vernay’s leveranciers stelde hem een nieuwe machine voor met een nieuw type hydraulische pomp, die tot 50% op het energieverbruik kan besparen.

Om dit te meten, raadden onze consultants aan om de sensoren op verschillende machines te plaatsen om het verschil tussen de nieuwe en oude machines te meten.

Vernay – Energie sensoren plaatsen

Er werden sensoren geplaatst op verschillende machines, zoals luchtcompressoren, spuitgietmachines, koelcontainers en pompen.

Door sensoren op dezelfde soort apparatuur uit te rusten, kunnen zij de doeltreffendheid van hun apparatuur beoordelen en een op gegevens gebaseerd oordeel vellen.

Vernay – Analyse van energieverbruik

Na een paar weken van verzamelde gegevens concludeerde Sensorfact inderdaad dat de nieuwe machines 50% minder energie verbruiken.

Grappig genoeg meette Sensorfact zelfs dat oudere machines efficiënter waren dan sommige nieuwere machines. Dit stelde Vernay in staat om verder te onderzoeken waarom dit het geval was.

Bovendien meet Sensorfact ook andere anomalieën. Als het energieverbruik bijvoorbeeld plots stijgt, kan dat erop wijzen dat de koelleiding verstopt zit.

Vernay – Debriefing voor energiebesparing

Op basis van deze gegevens bezorgden de consultants van Sensorfact Vernay een rapport waaruit bleek hoeveel energie en geld ze konden besparen door hun beste machines te implementeren.

Gebaseerd op die informatie kon Vernay data-gedreven beslissingen nemen over in welke machines te investeren en hoe hun machines te onderhouden om hun energie-efficiëntie te verbeteren.

Dankzij Sensorfact kon Vernay energie en geld besparen, en hebben ze nu een beter inzicht in het energieverbruik van hun machines.

Slotwoord

Zoals u ziet, is een energiemanagement systeem een uitgebreid systeem dat u kan helpen geld te besparen en de efficiëntie te verbeteren. Als u meer wilt weten over ons EMS, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.