Een slimme en duurzame industrie creëren

Wij ontwikkelen producten waarmee fabrikanten gemakkelijk hun energieverbruik kunnen monitoren en inzicht krijgen in machineonderhoud. Onze focus ligt op het simpel maken van slimme monitoring. Dit doen we door een oplossing te bieden die eenvoudig geinstalleerd en gebruikt kan worden. Daarnaast geven onze adviseurs advies op maat, passend bij de situatie van uw fabriek.

Toen ik werkte als externe energieconsultant heb ik persoonlijk ervaren hoe uitdagend het is om energiebesparingen vast te stellen. De kosten van submetering waren buitensporig hoog, de installatie van sensoren veroorzaakte downtime en het analyseren van de gegevens was moeilijk. Ik wilde dit probleem oplossen, en daarom heb ik in 2016 Sensorfact opgericht. Met veel enthousiasme hebben wij een simpele en betaalbare oplossing ontwikkeld die monitoring makkelijk maakt. Door middel van ons slimme IoT-platform hebben al meer dan 1.600 klanten in 40+ verschillende landen bespaard op hun energiekosten en de hoeveelheid industrieel afval verminderd. Wij zijn trots op deze prestatie en het inspireert ons om nog meer fabrikanten te helpen.

Pieter Broekema

Enkele feiten over Sensorfact

1.600 +
Klanten
200 +
Werknemers
124 +
GWh besparingen geïdentificeerd
40 +
Landen wereldwijd

Over ons

Onze missie

We streven ernaar om de menselijke ecologische voetafdruk te verkleinen door industrieel afval te elimineren. We geloven dat industriële bedrijven hun energieefficiëntie zullen verbeteren als dit proces eenvoudiger wordt en tijds- en kostenefficiënt is.

Onze impact

Sensorfact werd in 2016 opgericht en is uitgegroeid tot 1.600+ klanten in 40+ landen. Tot nu toe hebben we 124+ GWh aan energiebesparingen geïdentificeerd, en dit is nog maar het begin. Onze ambitie is om wereldwijd hét slimme IoT-platform voor industriële MKB bedrijven te worden.

Maak kennis met Sensorfact

Je kunt het Sensorfact team vinden in onze kantoren in Nederland, Duitsland en Spanje. Ons team bestaat uit 200+ collega's met 15+ nationaliteiten en verschillende expertises zoals development, sales en energieadvies.

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

Er is geen systeem op de markt dat zo gebruiksvriendelijk is als dat van Sensorfact.

Brecht Cools IKO Onderhoudsmanager

De besparingen die Sensorfact heeft gevonden, dragen bij aan een vermindering van meer dan 10% op onze energierekening.

Jochen Geurts Schoeller Allibert Productiemanager

Wat ik niet had verwacht, is dat Sensorfact zo'n hoeveelheid besparingen zou identificeren waar geen investering voor nodig is. Bijna alle geïdentificeerde besparingsmogelijkheden betroffen gedragsverandering, waar we als groep hard aan zullen moeten werken om hier voldoende aandacht aan te blijven besteden. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de prettige samenwerking.

Jef Leysen Soudal E-manager

Dankzij de gedetailleerde gegevens over het energieverbruik kunnen we onze machines benchmarken, krijgen we meer controle over onze processen en kunnen we datagedreven investeringsbeslissingen nemen.

Wim Veelders Vernay Senior Manufacturing, Maintenance and Facility Engineer

Vraag een demo aan

Kan ik u helpen?

Senan King Head of Sales +31 20 532 2212

Hoe kunnen wij u helpen?