Energie Monitoring Systeem Voor Je Bedrijf

Een energie monitoring systeem kan uw bedrijf helpen minder energie te verbruiken en efficiënter te zijn. Door het energiegebruik te bewaken en te beheren, kunnen bedrijven geld besparen op hun energiekosten. Daarnaast, kan een EMS, bedrijven ook helpen hun milieudoelen te behalen.

Er zijn veel verschillende soorten bedrijven die een energie monitoring systeem kunnen gebruiken. Om een paar bedrijfstakken te noemen, voedsel, bouw, plastic, mining en nog veel meer.

Wilt u meer weten over een energie monitoring systeem? Dan is dit artikel perfect voor u.

Inhoudsopgave:

Energieverbruik verminderen

Het is vanzelfsprekend dat een EMS systeem het energieverbruik vermindert, maar hoe? Een energievraagbeheersysteem bespaart het energieverbruik op verschillende manieren.

Volg energiestromen om energieverlies te ontdekken en te corrigeren.

Geavanceerde energie systemen kunnen controleren hoeveel energie wordt gebruikt. Dit gebeurt op basis van wanneer dingen worden geproduceerd, wat mensen nodig hebben, en zelfs het weer.

Met energiedata, kunt u:

  • Energieverbruik zien in de tijd.
  • Begrijpen welke apparaten het meeste energie verbruiken.
  • Energie inzichten en tips krijgen over hoe u uw energiegebruik kunt verbeteren.
  • Rapporten opmaken van energie verbruik.
  • Energie doelstellingen.

Een energiebalans

Maak een energiebalans tussen vraag en aanbod van energie om energie kosten te verlagen.

Exporteer uw gegevens

Bij een energie monitoring systeem kunt u uw energie gegevens ook exporteren. Dit is belangrijk voor bedrijven die energie voorschriften moeten volgen.

Bij Sensorfact kan uw bedrijf al zijn energieverbruik bijhouden in het online dashboard. Zo kunt u gemakkelijk zien waar energie wordt verbruikt en verbeterpunten ontdekken.

Integreer sensor gegevens in uw eigen platform

Gebruik het EMS van Sensorfact om sensorgegevens te verzamelen en op te slaan. Sensorgegevens helpen bij energie monitoring en energie efficiëntie.

Het integreren van het Sensorfact EMS in uw eigen platform is eenvoudig en vereist geen speciale training. U kunt inloggen op het web gebaseerde platform om toegang te krijgen tot energiegegevens.

Het energie monitoring systeem is overal ter wereld toegankelijk. Dit geeft u de mogelijkheid om uw energieverbruik van overal te volgen.

Voorkom energieverspilling door het instellen van alerts

Met alerts, kan uw onmiddellijk actie ondernemen om energieverspilling te voorkomen. Mensen kunnen bijvoorbeeld energie besparen door efficiëntere lampen te installeren. Ze kunnen ook de manier veranderen waarop ze energie intensieve apparatuur gebruiken.

Sensorfact technologie geeft u uptime informatie over apparaten die elektriciteit verspillen. Sensorfact’s energie monitoring systeem biedt u de mogelijkheid om het energie verbruik in real time te zien. Hiermee kunt u energie verspillers ontdekken en energiebesparende maatregelen plannen.

Het EMS kan verschillende besparing mogelijkheden detecteren. Zoals het voorkomen van energieverspilling door het verbruik van stand-by stroom te verminderen. Of, de opstarttijden te verkorten en persluchtlekken te repareren.

Kortom, Sensorfact biedt uw bedrijf een eenvoudige manier om uw energie verbruik te verbeteren. Met de technologie van Sensorfact besparen klanten gemiddeld 10-15% op hun energierekening. Er zijn zelfs besparingen van 30% bekend. Sommige van onze klanten besparen meer dan €100.000 per jaar.

Wilt u meer lezen over hoe onze klanten meer dan €100.000 per jaar besparen? Ga dan naar onze pagina, klantverhalen.

Verbeterde Bottom Line

Bedrijven die energie efficiënt zijn, kunnen geld besparen op hun energierekeningen. Dit geld kunnen ze gebruiken om te investeren in het bedrijf. Bovendien, hebben efficiënt bedrijven vaak een voordeel ten opzichte van bedrijven die dat niet zijn. Dit komt omdat zij lagere energiekosten hebben, wat hen een financieel voordeel oplevert.

Wanner uw energie kosten meet, kan u verwachten dat u elke maand dezelfde prijs voor elektriciteit betaalt. Door middel van een energie monitoring systeem, kunnen pieken en trends worden vastgesteld. Met deze gegevens kan de bedrijfseigenaar keuzes maken over hoe energie te besparen en geld te besparen.

Bovendien kan het bedrijf met de leverancier samenwerken om manieren te vinden om prijzen laag te houden. Soms bieden leveranciers kortingen aan bedrijven die tijdens piekuren minder energie verbruiken. Met als gevolg kan het meten van de energie kosten bedrijven helpen geld te besparen.

Milieudoelen behalen

Door minder energie te verbruiken, kunnen bedrijven hun uitstoot van broeikasgassen minderen. Broeikasgasemissies dragen in belangrijke mate bij aan klimaatverandering. Dit is goed voor het imago van een bedrijf. Het kan ook helpen om aan de milieuvoorschriften te voldoen.

Slotwoord – Energie Monitoring Systeem 

Als een bedrijf gebruik maakt van een energie monitoring systeem, kan het geld besparen op zijn energiekosten. Dat komt omdat het systeem het bedrijf helpt minder energie te verbruiken en efficiënter te zijn. Op die manier kan het bedrijf ook voldoen aan het milieu. Daarom zijn energie beheersystemen een lonende investering voor bedrijven van elke omvang.

Het energiebeheer van Sensorfact komt niet enkel met een systeem voor het beheer van de energie vraag. Onze consultants kan u ook helpen om het uiterste uit uw systeem haalt.

  • Ontvang concreet en actiegericht besparing advies.
  • Krijg een energie scan op maat.
  • Vind de juiste leveranciers met ons netwerk.
  • Ontvang een korting op uw besparing investeringen.
  • Volg de voortgang van de live besparingen.

Klinkt interessant? Aarzel niet en neem hier contact met ons op

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan