Sensorfact haalt €25M op in investeringsronde om de efficiëntie van industriële bedrijven te verbeteren

Sensorfact heeft succesvol nieuwe investeringen opgehaald ter hoogte van €25 miljoen. De investeringsronde werd geleid door de Europese groei-investeerder Blume Equity, met deelname van bestaande investeerders FORWARD.one, Korys en SET Ventures. De investering helpt ons om onze missie voor een effiëntere en duurzamere industrie verder uit te dragen. Dit doen we door het verbeteren van de resource-efficiëntie en het verhogen van uptime van machines.

Table of contents

  Groei

  Sensorfact, opgericht in 2016, begon oorspronkelijk als een oplossing voor energiemanagement. Afgelopen jaren hebben we ons productaanbod verder ontwikkeld en uitgebreid om fabrikanten te helpen bij het verbeteren van hun efficiëntie. Inmiddels bestaat ons productaanbod uit sensoren voor het monitoren van elektriciteit-, gas-, water- en persluchtverbruik en het voorspellen van onderhoud.

  Met de uitbreiding naar 4 kantoren en het bedienen van meer dan 1.300 klanten in 40+ landen hebben we in de afgelopen jaren aanzienlijke groei gerealiseerd.

  De opgehaalde investeringen

  Het opgehaalde kapitaal zal worden gebruikt voor het betreden van nieuwe markten en het optimaliseren van onze huidige productsuite, waarbij het aantal utiliteiten dat kan worden gemonitord wordt uitgebreid. Met deze investering kunnen we industriële bedrijven op wereldwijde schaal bedienen.

  “We hebben al hoge energiebesparingen gerealiseerd voor Europese industriële bedrijven, wat benadrukt hoeveel impact we maken op onze reis naar een netto nul-uitstoot. Hoewel we trots zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt, zijn we vastbesloten om ons product portfolio verder te verbreden en te verdiepen door voortdurend innovatieve oplossingen te creëren die industrieel afval in het gehele productieproces aanpakken. We willen uitbreiden naar nieuwe markten, en bedrijven wereldwijd in staat stellen om hun productieprocessen te monitoren en besparingen te realiseren.”

  zegt Pieter Broekema (CEO van Sensorfact).

  Ondanks het nieuwe groeikapitaal en innovatie die we doormaken, blijft onze focus glashelder: plug-and-play hardware en software voor de industrie leveren, en inzichten en advies prioriteit geven slechts het leveren van hardware.

  Investeringsdetails

  Deze investeringsronde markeert opnieuw een belangrijke mijlpaal in onze groei en innovatiereis. In januari 2022 haalden we al een investering op van €13 miljoen bij de prominente investeringsfirma’s FORWARD.one, Korys en SET Ventures.

  Pieter Broekema zegt:

  “We waarderen het vertrouwen van onze investeerders en onze toegewijde medewerkers enorm. Met Blume Equity aan boord hebben we er alle vertrouwen in dat we nog sneller innoveren naar een groenere en duurzamere industrie.”

  Eleanor Blagbrough, medeoprichter van Blume Equity, zegt:

  “Sensorfact is een fantastisch bedrijf dat het type impactvolle onderneming vertegenwoordigt waarin wij willen investeren: Europese industriële bedrijven moeten hun resource-efficiëntie verbeteren en dit biedt zowel een krachtige impact als een zakelijke mogelijkheid. We zijn verheugd om met Pieter en het team te gaan samenwerken in deze spannende volgende groeifase van Sensorfact, waarbij we hen ondersteunen bij hun geografische- en productuitbreiding.”

  Onze bestaande investeerders (FORWARD.one, Korys en SET Ventures) hebben ook deelgenomen aan de investeringsronde. Alle drie hebben een wezenlijk geloof in onze missie en zijn onder de indruk van het groeitempo en de succesvolle uitbreiding van het productaanbod. Ze zijn enthousiast om de samenwerking voort te zetten en kijken uit naar de volgende fase met Blume aan boord.

  Blume Equity

  Blume Equity, de Europese groei-investeerder in klimaattechnologie, is toegewijd aan het realiseren van winst met een hoger doel. Dit doen zij door snelgroeiende Europese bedrijven die de klimaatcrisis aanpakken te ondersteunen bij het opschalen. Blume werkt tijdens de groeifase nauw samen met managementteams en maakt gebruik van hun uitgebreide ervaring op het gebied van scale-ups en duurzaamheid. Blume heeft vestigingen in Amsterdam en Londen, en werkt samen met partners in andere belangrijke Europese regio’s. Voor meer informatie, zie: www.blumeequity.com

  Korys

  Korys is de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt en creëert duurzame toegevoegde waarde in 3 ecosystemen: Conscious Consumer, Healthy Living, and Energy Transition. Korys doet dit in samenwerking met ondernemers en bedrijven die zich inzetten voor waardegedreven ondernemerschap en duurzaamheid, waarbij ze profiteren van de expertise van een zeer gemotiveerd team van 30 professionals in België en Luxemburg. Naast meer dan 20 directe investeringen, waaronder Colruyt Group en Virya Energy, beheert Korys ook private equity-fondsen en investeringen in beursgenoteerde instrumenten. Voor meer informatie, zie: www.korys.be.

  SET Ventures

  Sinds 2007 investeert het in Amsterdam gevestigde SET Ventures in digitale technologie voor een koolstofvrij energiesysteem. Dit doen ze door pionierende oprichters te ondersteunen met kapitaal, community en inzichten. SET Ventures investeert in bedrijven met duurzame oplossingen en een sterke digitale focus, die een leidende rol spelen in de systematische verandering van hoe energie wordt gegenereerd, gedistribueerd, opgeslagen en verbruikt in sectoren zoals gedistribueerde infrastructuur, energieverkoop, gebouwen, mobiliteit, industrie en de bijbehorende technologieën. Voor meer informatie, zie: www.setventures.com.

  FORWARD.one

  FORWARD.one is een durfkapitaalfonds dat gespecialiseerd is in investeringen in hoogtechnologische bedrijven, voornamelijk in hardwarebedrijven. Sinds FORWARD.one in 2019 investeerde in Sensorfact, hebben ze hun toewijding getoond om innovatieve technologieën te ondersteunen in diverse sectoren, waaronder robotica, halfgeleiders, fotonica, sensoren, virtuele/augmented reality, biofabricage en audiotechnologie. Voor meer informatie, zie: www.forward.one