>

Vernay laat zien hoe inzage op het energieverbruik per machine effectief gebruikt kan worden voor benchmarking

Vernay is een wereldwijd opererend bedrijf dat kleppen produceert voor onder andere de automotive, medische en grafische industrie. Het hoofdkantoor van Vernay Europe in Nederland was op zoek naar een kosteneffectieve oplossing voor energiemonitoring die hen in staat stelt om inzicht te krijgen in hun energieverbruik op machineniveau. In het begin van 2018 is Sensorfact door Vernay als partner gekozen voor het bieden van een kosteneffectieve energiemanagement oplossing. De gedetailleerde data over de energieconsumptie zorgt ervoor dat ze meer controle hebben over hun processen en datagedreven beslissingen kunnen maken.

Gedetailleerde inzichten in hun energieverbruik op machineniveau

Meer controle over hun processen & protocollen

Datagedreven investeringsbeslissingen

De start

Wim Veelders, Senior Manufacturing, Maintenance en Facility Engineer bij Vernay, is verantwoordelijk voor de verbetering van de operationele processen en de verlaging van de productiekosten. Hij heeft Sensorfact ontmoet via de NRK, de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie, waar hij deel uitmaakte van een gebruikersgroep waar bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie op zoek waren naar mogelijkheden om hun energieverbruik te verminderen.

We wilden energie sensoren op onze machines plaatsen, maar deze meetsystemen zijn vrij duur. Sensorfact heeft ons een kosteneffectieve oplossing kunnen bieden.

De oplossing

Er werden energie sensoren geplaatst op verschillende machines zoals de spuitgietmachines, luchtcompressoren, koelcompressoren, koelcontainers en pompen. Door het installeren van sensoren op hetzelfde type machines konden ze de prestaties van hun machines benchmarken en datagedreven investeringsbeslissingen nemen. Een van hun leveranciers kwam met een nieuwe machine met een nieuw type hydraulische pomp als energiebesparende maatregel die het energieverbruik van die machine met 50% zou verminderen.

We hebben de sensoren op zowel de oude als de nieuwe machine geïnstalleerd om het effect te zien en kwamen erachter dat de nieuwe machine inderdaad 50% minder energie verbruikt dan de oudere.

Andersom hebben ze dit ook eens meegemaakt, waarbij de oude machines minder energie verbruikten dan de nieuwe.

The results

De energiemanagement oplossing van Sensorfact helpt Vernay om meer inzicht te krijgen in de energiestromen en gebruiken de gegevens om business cases op te bouwen voor nieuwe investeringen. Een interessante bevinding is dat de gegevens over het energieverbruik Vernay in staat stellen om meer controle te krijgen over de processen.

Als bijvoorbeeld het energieverbruik plotseling toeneemt, kan dit erop wijzen dat de koelleiding verstopt is. We werken nu bijna drie jaar met Sensorfact en ik ben erg positief over de samenwerking. Het systeem werkt geweldig en eventuele problemen worden snel opgelost door het Sensorfact-supportteam.

Op dit moment werkt Vernay aan een wereldwijde prestatie-indicator (KPI) voor energiebeheer die ze in staat stelt de prestaties van verschillende faciliteiten te benchmarken. Ze willen ook beginnen met de implementatie van de Sensorfact-oplossingen in andere productielocaties, zoals Itali├ź.

 

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

Dankzij de gedetailleerde gegevens over het energieverbruik kunnen we onze machines benchmarken, krijgen we meer controle over onze processen en kunnen we datagedreven investeringsbeslissingen nemen.

Wim Veelders Vernay Senior Manufacturing, Maintenance and Facility Engineer

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan