>

Soudal ontdekt besparingskans van €31.000 per jaar zonder investeringen vooraf

Soudal is een fabrikant van lijmen, zuivere schuimen en mastiek, gevestigd in België. Hun producten worden gebruikt in de bouw, industrie en detailhandel. Soudal is actief in meer dan 44 landen en is daarmee één van de grootste spelers in de industrie wereldwijd. De Soudal groep heeft duurzaamheid als een van hun kernpijlers. Als onderdeel van deze strategie heeft Soudal Sensorfact ingeschakeld om hen te helpen het energieverbruik voor de productie van hun producten te verminderen.

Besparing van meer dan 31.000 euro per jaar

Geen investeringen vooraf

Inzicht in verbruik op machineniveau

De start

Jef Leysen, E-manager bij Soudal, kijkt terug op het soepele onboardingproces dat ze doormaakten.

“Van begin tot eind stelde het product van Sensorfact ons in staat alles op snelheid te brengen zonder dat we onze machines hoefden uit te schakelen. We waren onder de indruk en erg blij met hoe eenvoudig dit verliep, evenals de snelle doorlooptijd om ons aan de slag te krijgen.”

De oplossing

Eind 2021 startte Sensorfact de samenwerking met Soudal om meer inzicht te geven in hun energieverbruik en om industriële energieverspilling tegen te gaan. Sindsdien gebruikt Soudal het energiemanagementplatform van Sensorfact en slimme sensoren om gegevens op machineniveau te verzamelen. Slimme sensoren zijn geïnstalleerd op verschillende machines zoals luchtcompressoren, mixers, vulmachines, koelmachines en ovens. Door het installeren van slimme sensoren op 27 machines wordt al bijna 40% van het totale energieverbruik van één locatie gemeten.

De door de slimme sensoren verzamelde gegevens werden door de energieconsultants van Sensorfact geanalyseerd om energiebesparingen vast te stellen. Er werden verschillende besparingsmogelijkheden geïdentificeerd, waaronder het voorkomen van energieverspilling en drukverlaging van het persluchtsysteem.

De resultaten

Sensorfact ontdekte dat Soudal op jaarbasis meer dan 31.000 euro zou kunnen besparen zonder investeringen te doen. Energieverspilling kon worden voorkomen door machines volledig uit te schakelen als ze niet worden gebruikt, wat een besparing van 25.000 euro per jaar kan opleveren. Door de druk van het persluchtsysteem met 0,5 bar te verlagen kan bovendien meer dan 6000 euro per jaar worden bespaard.

 

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

Wat ik niet had verwacht, is dat Sensorfact zo'n hoeveelheid besparingen zou identificeren waar geen investering voor nodig is. Bijna alle geïdentificeerde besparingsmogelijkheden betroffen gedragsverandering, waar we als groep hard aan zullen moeten werken om hier voldoende aandacht aan te blijven besteden. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over de prettige samenwerking.

Jef Leysen Soudal E-manager

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan