>

Schoeller Allibert bespaart met Sensorfact meer dan 10% op de energierekening

Schoeller Allibert is de Europese marktleider op het gebied van herbruikbare plastic verpakkingen. Met 12 productielocaties en aanwezigheid in 50 landen bedienen zij al meer dan 60 jaar de duurzame verpakkingsindustrie.

 

 

Besparing op de energierekening van meer dan 10%

4+ Productielocaties gemonitord

Inzicht op machineniveau

De start

Herbruikbare plastic verpakkingen spelen een sleutelrol in de overgang naar een circulaire economie. Een circulaire aanpak betekent minder CO2-uitstoot, daarom heeft Schoeller Allibert inmiddels al meer dan 50.000 ton plastic gerecycled tot kratten, dozen en pallets. Om ook de koolstofuitstoot te verminderen wilde Schoeller Allibert het energieverbruik in de fabrieken efficiënter maken. Schoeller Allibert Belgium werkte samen met Sensorfact om meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik en om energiebesparingen in hun productieproces te identificeren.

De oplossing

Op de spuitgietmachines, koelmachines en luchtcompressoren in de fabriek in Beringen werden meerdere slimme sensoren geïnstalleerd om gegevens over hun energieverbruik op machineniveau te verzamelen. Deze gegevens kunnen niet alleen worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik, maar kunnen ook worden gebruikt door de energieconsultants van Sensorfact om energiebesparingen te identificeren.

De resultaten

Er werden verschillende besparingsmogelijkheden geïdentificeerd, waaronder het voorkomen van energieverspilling, verbetering van de Cos-Phi, het voorkomen van persluchtlekken en drukverlaging van hun persluchtsysteem om zo te besparen op perslucht.

Jochen Geurts, productiemanager bij Schoeller Allibert:

Samen dragen de besparingen bij aan een vermindering van meer dan 10% op onze energierekening. Het belangrijkste resultaat is echter dat het systeem mij en mijn collega’s bewust heeft gemaakt van waar onze energie eigenlijk naartoe gaat, en wat we kunnen doen om onze uitstoot te verminderen.

Na de succesvolle start van deze samenwerking zullen ook de Schoeller Allibert-fabrieken in Polen, Estland, Frankrijk en Nederland worden geanalyseerd.

 

 

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

De besparingen die Sensorfact heeft gevonden, dragen bij aan een vermindering van meer dan 10% op onze energierekening.

Jochen Geurts Schoeller Allibert Productiemanager

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan