>

Rösler Tyre Innovators ontdekt potentiële besparing van meer dan €78.000 per jaar

Rösler Tyre Innovators GmbH & Co KG is uniek in de wereld van EM-bandenvernieuwing. Ze produceren mijnbouwbanden en EM-banden voor wielladers, dumpers en knikdumpers, die worden geproduceerd en verkocht onder het handelsmerk Schelkmann herprofilering. Rösler Tyre Innovators hecht veel waarde aan verantwoord produceren, zorgvuldig recyclen en welbewust omgaan met energie en grondstoffen.

Eenvoudige installatie en gedetailleerde analyse

Potentiële besparing van meer dan €78.000

ROI van 22,5

De start

In april 2022 begon Rösler Tyre Innovators samen te werken met Sensorfact om gedetailleerde inzichten te krijgen in hun energieverbruik, energieverspilling te identificeren en de energieefficiëntie te verhogen. Sindsdien gebruiken ze de plug & play sensoren van Sensorfact met de bijbehorende software om gegevens op machineniveau te verzamelen en te analyseren.

De oplossing

Door de installatie van 20 sensoren wordt 86% van het totale elektriciteitsverbruik gemonitord. De verzamelde gegevens zijn geanalyseerd door de energieconsultants van Sensorfact om mogelijke besparingsmogelijkheden te identificeren.

De resultaten

Sensorfact’s energieadviseurs hebben een besparingspotentieel van €78.906 per jaar ontdekt, wat resulteerde in een ROI van 22,5. De gevonden besparingen zijn eenvoudig te realiseren en sommige daarvan kunnen zelfs worden uitgevoerd zonder investeringen.

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

Onze technische dienst had aanvankelijk wat vragen over de implementatie, maar de installatie bleek zeer eenvoudig en de resultaten zijn buitengewoon goed. Wij kunnen Sensorfact van harte aanbevelen.

Paul Rösler Rösler Tyre Innovators Directeur

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan