>

Opti‑Label ontdekt jaarlijks besparingspotentieel van €73.000 met Sensorfact

Opti-Label is al meer dan 23 jaar expert in zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. Het bedrijf staat bekend om zijn snelle levering van grote volumes en hun betrouwbare service. Ze streven naar een hoge klanttevredenheid en een duurzame bedrijfsvoering, zowel in Nederland als in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Inzicht in verbruik op machineniveau

Jaarlijks besparingspotentieel van meer dan €73.000

Waarschuwingen om energieverspilling te voorkomen

De start

Opti‑Label vermoedde dat er sprake was van energieverspilling, gezien de hoge energierekeningen en het gegeven dat veel compressoren in het weekend aan bleven staan terwijl er geen productie was. Ze wilden weten waar de meeste energieverspilling zat en besloten om samen met Sensorfact het energieverbruik in kaart te brengen, om zo op kosten te besparen en duurzamer te opereren.

De oplossing

Opti‑Label installeerde de slimme sensoren op een breed scala aan machines, waaronder drukpersen, compressoren, afzuigsystemen en koelunits voor UV-lampen.

Ze maakten gebruik van de Sensorfact Alerts functie om notificaties te ontvangen wanneer het energieverbruik bepaalde drempelwaarden overschreed. Dit stelde hen in staat om te acteren op meldingen over machines die per ongeluk aan bleven staan tijdens het weekend.

Daarnaast ontving Opti‑Label wekelijks geautomatiseerde rapportages vanuit de Sensorfact software met het exacte kostenplaatje van de energieverspilling. Dit hielp hen om bewustzijn te creëren binnen het team en verspilling te blijven verminderen.

De resultaten

De grootste besparing werd gerealiseerd op vijf compressoren en enkele andere machines die voorheen continu aanstonden. Het uitschakelen van deze machines buiten productietijden leverde een jaarlijkse besparing op van €44.928.

Ook identificeerde Sensorfact meerdere besparingen op het gebied van afzuiging, verlichting en perslucht, die gezamenlijk goed zijn voor een besparingspotentieel van €28.306 per jaar. Het totale besparingspotentieel komt hiermee op €73.234 per jaar.

Besparen op energie gaat voor Opti‑Label verder dan alleen financiële besparingen; het omvat ook milieuoverwegingen, onderhoud en de levensduur van machines. Ze zijn daarom erg tevreden over de samenwerking met Sensorfact.

Quote

Door de aanbevelingen van Sensorfact besparen we jaarlijks meer dan €73.000 op onze energierekening. Het dashboard is heel overzichtelijk, je ziet direct je verbruik en kosten. De ondersteuning is ook erg goed, het team staat echt voor je klaar als er iets is.

Erik Gozefoort Opti-Label Operations Manager

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan