>

Neusser Formblech identificeert een besparingspotentieel van €22.000

Neusser Formblech is een Duitse fabrikant van mechanische assemblages, gespecialiseerd in plaatbewerking en verftechnologieën. Met een productieoppervlak van 6500 m² en een aanzienlijke ervaring in verschillende industrieën zijn zij een waardevolle partner voor het snijden, vervormen, verven en verbinden van metalen onderdelen.

Begin 2021 werd Sensorfact geselecteerd om samen met Neusser Formblech te werken aan het elimineren van industrieel afval.

 

 

Mogelijkheid om machines te vergelijken en te benchmarken

Besparingskans van €22K

Waarschuwingen om energieverspilling te voorkomen

De start

Thomas Rütten, General Manager bij Neusser Formblech GmbH, vermoedde dat er mogelijkheden waren om energie te besparen binnen hun fabriek. Hij wilde inzicht krijgen in mogelijke besparingen door machines te vergelijken, prestaties te benchmarken en het stand-by vermogen te verminderen.

De oplossing

Neusser Formblech gebruikte onze slimme sensoren om gegevens op machineniveau te verzamelen. We implementeerden 20 slimme sensoren die werden geïnstalleerd op verschillende machines zoals lasersnijders, afkantpersen, ventilatoren en verdampers. Na de installatie werd 79% van hun totale energieverbruik gemeten.

Na het opbouwen van een dataset onderzochten de energieadviseurs van Sensorfact verschillende besparingsmogelijkheden, zoals het voorkomen van energieverspilling door het verminderen van het stand-by stroomverbruik, het verkorten van de opstarttijden van de ovens en het verhelpen van persluchtlekken.

Daarnaast hebben we de functie Alerts ingeschakeld, die in het online dashboard kan worden ingesteld en uit verschillende regels bestaat om zowel energieverspilling als machinestoringen op te sporen. Indien ingeschakeld, stuurt Alerts real-time meldingen wanneer het verbruik afwijkt van de verwachte situatie.

De resultaten

Na het analyseren van de energieverspilling tijdens de productie-uren hebben wij een besparingspotentieel van 12.000 euro vastgesteld, alsmede enkele kleine besparingen buiten de productie-uren. Bovendien berekenden we dat het oplossen van de persluchtlekken besparingen zou opleveren die oplopen tot 10.000 euro per jaar, wat neerkomt op een totaal van 22.000 euro aan potentiële besparingen.

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

Ik ben erg tevreden over de samenwerking. We hebben al twee jaar waardevolle informatie ontvangen over ons energieverbruik.

Ruud van den Heuvel GEA Coördinator Technische Dienst

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan