>

Groot besparingspotentieel voor Galvanotechnische Oberflächen

Galvanotechnische Oberflächen (GtO) is een van de toonaangevende leveranciers op het gebied van oppervlaktecoating, corrosiebescherming en galvanisatie. Daarbij is het een belangrijke leverancier voor de automobiel- en metaalindustrie.

GtO maakt deel uit van KAP AG, dat wereldwijd 2.900 werknemers heeft op in totaal 28 locaties in 12 landen.

 

 

Grote besparingskans

Eenvoudig te implementeren besparingsmogelijkheden

ROI van 6,7 in het eerste jaar

De start

Een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie is een uitgebreid duurzaamheidsprogramma en doelstellingen die in 2025 gerealiseerd moeten zijn. Als onderdeel van de strategie werkt GtO nu samen met Sensorfact om de energie-efficiëntie te verhogen en energieverspilling te voorkomen.

De oplossing

In mei 2022 is GtO gaan samenwerken met Sensorfact om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik en energieverspilling in de productie te verminderen. Sindsdien gebruikt GtO de Sensorfact-softwaretool en plug-and-play sensoren om gegevens op machineniveau te verzamelen. De sensoren zijn geïnstalleerd op verschillende machines zoals de pompen, gloeiovens en compressoren.

Davor Rajnovic, algemeen directeur:

De installatie was zeer snel klaar en de productie bleef ondertussen gewoon doorlopen. We waren onder de indruk hoe gemakkelijk het was om te beginnen.

De installatie van 20 sensoren controleert momenteel 40% van het totale energieverbruik.

De resultaten

De verzamelde gegevens werden door Sensorfact Energy Consultants geanalyseerd om besparingsmogelijkheden vast te stellen. Er werden verschillende besparingsmogelijkheden gevonden, zoals drukverlaging en lekkage in het compressorsysteem. Sensorfact identificeerde een groot jaarlijks besparingspotentieel bij GtO, met een rendement van 6,7 in het eerste jaar.

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

We waren verrast dat Sensorfact zoveel eenvoudig te implementeren besparingsmogelijkheden identificeerde. We zijn zeer tevreden over de samenwerking en zouden het systeem te allen tijde aanbevelen.

Davor Rajnovic Galvanotechnische Oberflächen Directeur

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan