>

Gerhardi AluTechnik GmbH ontdekt meer dan €42.000 aan jaarlijks besparingspotentieel

Gerhardi is al meer dan 200 jaar een familiebedrijf. Op hun vestiging in Lüdenscheid combineren ze traditie met innovatie, waarbij ze prioriteit geven aan duurzaamheid over de gehele levenscyclus.

Gerhardi AluTechnik produceert duurzaam aluminium in verschillende legeringen met een bijzonder lage CO2-voetafdruk. Sinds 1945 produceert hun geavanceerde extrusiefabriek profielen voor verschillende toepassingsdoeleinden.

Eenvoudige installatie en gedetailleerde analyse

Besparingspotentieel van meer dan €42.000

ROI van 11,6

De start

In mei 2022 is Gerhardi AluTechnik GmbH gestart met Sensorfact om een efficiëntiecontrole van de elektrische motoren uit te voeren en energieverspilling te identificeren. Sindsdien gebruikt Gerhardi AluTechnik de Sensorfact software en de plug & play sensoren om het verbruik van de machines beter in de gaten te houden.

De oplossing

Door het installeren van onze sensoren wordt 51% van het totale elektriciteitsverbruik gemonitord. De verzamelde data is door de energieadviseurs van Sensorfact geanalyseerd om zo besparingsmogelijkheden vast te kunnen stellen.

De resultaten

Binnen de kaders van het energie adviestraject werden besparingen van €42.048 per jaar geïdentificeerd, wat resulteerde in een ROI van 11,6.

Quote

Sensorfact heeft ons snel geholpen om een gedetailleerd overzicht te krijgen van ons verbruik. We zijn zeer tevreden.

Udo Böckeler Gerhardi AluTechnik Technical Manager

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan