>

Eagle Simrax ontdekt potentiële besparing van 7,5% op energierekening

Eagle Simrax is een toeleverancier voor de automotive industrie gespecialiseerd in de productie van mechanische afdichtingen en lipafdichtingen. Het van origine Japanse bedrijf heeft fabrieken in Azië, de Verenigde Staten en Europa, en is volop bezig met de energietransitie.

Flexibele inzet van 20 draadloze sensoren

Inzicht in verbruik per machine

Verwachte besparing van 7,5% op de energierekening

De start

Eagle Simrax werkte al hard aan het verbeteren van haar energie-efficiëntie met behulp van eigen rekenmodellen. Dit had een positief effect op de energierekening, maar gaf geen inzicht in welke maatregelen verantwoordelijk waren voor de besparingen. Om dit inzicht te krijgen besloten ze om  hun elektriciteitsverbruik te meten met Sensorfact’s draadloze energiesensoren.

De oplossing

Eagle Simrax maakt gebruik van 20 draadloze energiesensoren om zelf het verbruik per machine te meten. Dit doen ze door de sensoren elke twee tot drie weken op andere machines te plaatsen, wat hen gedetailleerd inzicht geeft in het verbruik per machine. Op basis van deze data implementeren ze steeds nieuwe besparingsmaatregelen en monitoren ze de resultaten.

De resultaten

Inmiddels heeft Eagle Simrax al diverse besparingen geïdentificeerd, waaronder een grote besparing op het verbruik van Japanse machines. Bij de stroommeting bleek dat deze machines buiten productietijden nog ⅔ van hun normale energieverbruik hadden. Dit werd veroorzaakt door de transformatoren die bij de Japanse machines nodig zijn om 230 naar 110 volt om te zetten. Door meerdere machines op één transformator aan te sluiten hebben ze al een kostenbesparing van 3,5% gerealiseerd op de totale energierekening.

Met de huidige ontwikkelingen verwacht Eagle Simrax eind 2023 besparingen te realiseren van 7,5% op de energierekening.

Quote

Energie monitoring heeft inzichtelijk gemaakt dat het sluipverbruik van onze machines in sommige gevallen zelfs 65% van het totaalverbruik bedraagt! Met de data van ons verbruik hebben we veel besparingen kunnen doorvoeren.

Bjorn Sluijsmans Eagle Simrax Material Engineer

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan