>

Butterfly Catering Services (BCS) gebruikt energiemonitoring om de energiekostprijs te berekenen

Butterfly Catering Services (BCS) is gespecialiseerd in soepen en produceert dagelijks duizenden verse maaltijden voor scholen, warenhuizen en horeca. Met hun productiefaciliteit in Beringen Limburg was BCS op zoek naar een betrouwbare partner die hen kon helpen bij het monitoren van het energieverbruik van hun individuele machines, aangezien ze niet de interne capaciteit hadden om dit zelf te doen.

Kort daarna koos BCS voor Sensorfact om 80% van hun machinepark te monitoren. De gegevens, inzichten en het energieadvies hielpen BCS om inzicht te krijgen in hun energieverbruik, besparingsmogelijkheden te identificeren en datagedreven beslissingen te nemen.

Inzicht in het energieverbruik van 80% van de machines

Bereken de energiekostprijs per geproduceerd product

Geïdentificeerde besparingsmogelijkheden

De start

De belangrijkste reden voor BCS om een samenwerking aan te gaan met Sensorfact is om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van machines die voedsel produceren en koelen. Nog belangrijker is dat ze de energiedata willen gebruiken om de energiekostprijs per geproduceerd product te berekenen.

Naast de inzichten die we wilden krijgen, beschikte we niet over de benodigde technologische kennis om het energieverbruik van onze machines te verbeteren. Met behulp van Sensorfact hebben we deze rol heel goed kunnen vervullen.

De oplossing

Naast de inzichten van de energiesensoren kreeg BCS aanvullend advies over hoe zij hun energieverbruik kunnen verminderen door het stand-by-vermogen te verminderen, LED-verlichting te implementeren en compressorlekkages te verhelpen. Sensorfact monitort nu ongeveer 80% van het totale energieverbruik.

We wilden gedetailleerde inzichten hebben om bijvoorbeeld te begrijpen hoeveel energie het kost om één voedselproduct te koelen en dit aan belanghebbenden te laten zien. Met hun advies kunnen we nu keuzes onderbouwen met gedetailleerde gegevens.

De resultaten

Sensorfact voorzag BCS van de nodige gegevens om hun eerste stappen in energie-efficiëntie te zetten. De klant heeft nu de inzichten om aan te geven hoeveel energie er nog te besparen valt met de Sensorfact Smart Energy Solution.

We zijn van plan het advies uit te voeren en het energiebeheersysteem uit te breiden met gaspulssensoren en de extra optie Alerts. We verwachten zeker voor de lange termijn contact te houden met Sensorfact.

Redenen waarom klanten voor ons kiezen

Sensorfact is erg goed geweest in communicatie en het overnemen van verantwoordelijkheden die we anders intern niet konden afhandelen.

Bo van de Kerkhove Butterfly Catering Services Technisch personeel

Begin vandaag nog met besparen

Of u nu energie wilt besparen of onderhoud wilt voorkomen, wij kunnen u laten zien welke voordelen onze slimme oplossing heeft voor uw fabriek. Begin direct met het besparen van tijd en kosten.

Vraag een gratis demo aan